Uw browser ondersteunt geen webstandaarden: upgrade uw browser voordat u verder gaat.(meer over webstandaarden)

Aangeboden: Aquarel Nijptang

Aquarel Nijptang

€ 39 vraagprijs   Plaats een bod

Aangeboden door:
Vrouwelijkschoon

Prachtig ingetogen werk van Henk Groen, gemaakt in 1941. Het werk is voluit gesigneerd met Hendrik Groen, een signering die hij in zijn beginjaren soms gebruikte, en gedateerd. Ingelijst achter glas met passe=partout in een donkerbruin houten lijstje. (tweedehands, maar prima!) De totale afmetingen zijn 28x34 cm.

Biografie:

Henk Groen was een autodidact, die leefde van 1907-1970 te Voorburg. In het dagelijks leven was hij notarisklerk, echtgenoot, en vader van twee kinderen. In zijn vrije tijd was hij kunstenaar.

Hij onderhield vriendschappen en contacten met o.a. Will. H. Tweehuysen, Gerard Wensma en Atie Coppoolse en Freerk Los. Met name Freerk Los was een goede vriend van hem. Onderling wisselden zij werken uit, en moeten ze elkaar hebben aangemoedigd en geinspireerd.

*Hoewel de anderen regelmatig exposeerden koos Groen ervoor dit niet te doen. De reden daarvan is onbekend, maar mogelijk heeft het te maken met het strenge milieu waarin hij moet zijn opgegroeid, en de destijds revolutionaire onderwerpen van zijn werken. Hij maakte vele naakten, en het is duidelijk dat vrouwen een geliefd onderwerp voor hem waren.

Henk Groen bleef anoniem tot lang na zijn overlijden in 1970. Zijn werk lag 30 jaar op een zolder. In 2003 werd de hele collectie gekocht, en in maart 2004 werden een aantal van zijn schilderijen geveild bij het Venduehuis te Den Haag, en enthousiast ontvangen.

Zijn nalatenschap bestaat uit veel verschillende werken waaronder prachtig experimenteel werk. Ook etsen, aquarellen, en beelden van hout en gips maken onderdeel uit van de collectie. De technieken die hij toepaste zijn zeer gevarieerd, met soms verrassende resultaten.

Ook al zijn boeken die hem mogelijk inspiratie hebben verschaft, en een deel van zijn correspondentie zijn bewaard gebleven. Op basis daarvan was het mogelijk een "ruwe schets" van zijn leven te maken.

Kenmerken

Rubriek Kunst    
Plaatsingsdatum 1 nov om 5:12    
Statistieken 1704 keer bekeken    

Foto's

Adverteerder

Vrouwelijkschoon
Katwijk Zh, Zuid-Holland, Nederland

Neem contact op met de adverteerder

Alle advertenties van deze adverteerder

Provincie Zuid-Holland

Nieuwste advertentie(s) van deze adverteerder

Aquarel Jaap Rooke € 19   Aquarel Vissen € 29
Zeefdruk Ida Hoffmann 07 € 25   Rotaprent Aat Veldhoen Plaats een bod
Jan van Merwijk schets gedateerd 1947 Plaats een bod   Steenlitho Leen van der Plas Plaats een bod
 
Plaats een bod
Uw naam:        Hoogste bod: Er is nog niet geboden op deze advertentie
Uw e-mailadres: Uw bod:    
 
Is deze advertentie tegen de regels?

© 2000-2018 Design Wonen | Huisregels | Contact | Adverteren | Over Design Wonen