Andrea Branzi - Alessi by Twergi - Kurkentrekker flesopener - CS1331

Doe een bod

Andrea Branzi - Twergi door Alessi
Kurkentrekker - CS1331
Italië - 1991

Zeer originele en verfijnde kurkentrekker, in perenhout en staal met ruitdecoratie, uit de Twergy-lijn voor Alessi, ontworpen door Andrea Brazni, in 1991

Vintage collectie item, zeer moeilijk te vinden.

Afmetingen: diameter 6 cm, hoogte 28 cm

Andrea Branzi (Florence, 1938), architect en ontwerper, woont en werkt in Milaan. Sinds het begin van zijn carrière nam hij deel aan de belangrijkste bewegingen die Italiaans design beroemd maakten. Tussen 1964 en 1974 maakte hij deel uit van Archizoom Associati, de eerste internationaal bekende avant-gardegroep, wiens projecten nu worden bewaard in het Studiecentrum en Communicatiearchief van de Universiteit van Parma en in het Centre Georges Pompidou in Parijs; in 1981 was hij een van de oprichters van de Memphis-groep. Vanaf 1967 wijdde hij zijn tijd aan industrieel en experimenteel ontwerp, architectuur, stadsmeubilair, onderwijs en culturele promotie.

Het merk Twergi, geïntroduceerd in 1989, was een verzameling houten voorwerpen, ontworpen door Alessi's favoriete ontwerpers (Branzi, Giovannoni, Graves, Venturi,...) en Sottsass en hun jonge medewerkers van "Memphis".
Elk item is handgemaakt door lokale ambachtslieden volgens strenge normen van vakmanschap en materialen, wat resulteert in kleine en dure productieruns.
In 1998 hield Twergi op te bestaan als apart merk en werden er meer commerciële producten aan de Alessi-catalogus toegevoegd.


Nooit gebruikt, in uitstekende staat!
Praktisch en gemakkelijk in gebruik. Mooi en functioneel ontwerp.
De designset staat afgebeeld in het boek: "La fabbrica dei sogni", Alessi uit 1921: p. 64 Eseguito Twergi, Alessi

Onmiddellijke verzending met zeer veilige verpakking en trackingcode.

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 3 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen