Ron Arad - Alessi - Klok - AL3002 Look no hands!

Doe een bod

AL3002 ‘Look no hands!’ polshorloge inclusief batterijen, ontworpen door Ron Arad voor Alessi.
Het heeft nog steeds de plastic kap op de wijzerplaat, daarom is de staat nieuw, nooit gebruikt.

Ron Arad is altijd op zoek naar nieuwe en andere ontwerpen en kenmerken met betrekking tot de objecten die hij ontwerpt. In het AL3002 uurwerk gebruikt Ron Arad draaiende schijven om de tijd weer te geven. In dit unieke ontwerp worden de huidige uren en minuten weergegeven in twee verschillende openingen, die rond de wijzerplaat van het uurwerk draaien, waardoor telkens slechts een klein fragment van dit kunstwerk wordt onthuld. Dit is een unisex uurwerk met een glijdende kleine wijzer, die kan worden aangepast aan elke polsmaat.

Het ontwerp van het uurwerk heeft een zwarte wijzerplaat met een ovale opening voor de minutenwijzer en een kleine opening voor de urenwijzer, wat een verschuivend rood ontwerp voor de wijzerplaat van het uurwerk onthult.

Het uurwerk is gemonteerd in een gesatineerde roestvrijstalen kast en wordt geleverd met een zwarte flexibele polyurethaan band. Seiko quartz uurwerk. Waterbestendig tot 30 meter diepte.

Diameter uurwerk: 37 mm.
Dikte uurwerk: 10 mm.
Banddikte: 2 mm.

Sinds Alessi al deze horloges heeft stopgezet, worden ze niet alleen prachtig ontworpen en nauwkeurig vervaardigd, maar worden ze ook beschouwd als verzamelobjecten en praktische uurwerken.

Ron Arad (geboren in Tel Aviv in 1951) woont en werkt in Londen (waar hij doceert aan het Royal College of Art). Hij won de 'Designer of the Year'-prijs in 1994. Ron Arad is een bekende meester van het nieuwe 'Bel'-ontwerp in Londen. Zijn gegoten aluminium sculpturen (met zijn kenmerkende gebogen lijnen) zijn unieke kunstwerken. Zijn ontwerpen (van de Rover-stoel en de Well Tempered-stoel tot de Bookworm-boekenkast) zijn erg beroemd.

Opgericht in 1921 als een 'Workshop voor de vervaardiging van gegoten messing en nikkelzilverplaten', is Alessi altijd erkend voor de hoge kwaliteit van zijn producten.
In bijna een eeuw geschiedenis is het geëvolueerd tot een avant-garde exponent van de 'Italiaanse ontwerpfabrieken' die in staat is de kennis en uitmuntendheid die zijn bereikt in ontwerpbeheer toe te passen op andere soorten producten met opmerkelijke verschillen tussen hen.
Het bedrijf staat open voor verandering en internationale ontwikkeling en is tegelijkertijd diep geworteld in de traditie en culturele achtergrond van zijn grondgebied. Alessi staat nog steeds synoniem voor ambachtelijke voorwerpen gemaakt met behulp van machines.

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 3 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen