< terug naar overzicht

Charlotte Perriand, Le Corbusier, Pierre Jeanneret - Cassina - Sofa - LC3

Doe een bod

LC3 betekende een breuk met het conventionele ontwerp van traditionele banken, dankzij het externe (in plaats van interne) frame, dat een manier is om het sierlijke en nauwgezette vakmanschap te tonen dat is gebruikt bij het maken van het frame.
De scheiding tussen de framekooi en de bekledingselementen is een geslaagde uitdrukking van de logica van het rationalisme.

LC3 is een tijdloos model dat designgeschiedenis heeft geschreven. Ontworpen in 1928, is het de archetypische bank in de nieuwe en moderne opvatting van meubels als "huishoudelijk gereedschap".

Het kavel op de veiling (zoals blijkt uit een e-mail met Cassina) is aangekocht (waarschijnlijk door de BNL bank, wiens label op het frame van de bank zit) in december 1995.

In echt goede staat. Structuur en lederen bekleding met zeer lichte gebruikssporen. De vulling is nog perfect stevig. (De reflecties van het licht vertonen plooien aan de achterkant die met het blote oog heel licht zijn). Uit deze kenmerken blijkt duidelijk dat de bank goed is onderhouden en zeer weinig is gebruikt.

Afmetingen: hoogte 62 cm, breedte 172 cm, diepte 72 cm.

'Design Radicale' biedt verzekerde verzending naar Italiƫ en Europa. Verzendkosten zoals aangegeven.
Voor verzending naar de rest van de wereld zijn de kosten bij benadering. Afhankelijk van de bestemming maken we een offerte wanneer de veiling is afgelopen.

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 3 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen