< terug naar overzicht

Charles Eames, Ray Eames - ICF - Bureaustoel - EA 108

Doe een bod

De aluminium stoel EA 108 is een belangrijk onderdeel van de aluminium stoelenset, een klassieke collectie die wereldwijd talloze prijzen heeft gewonnen en door velen wordt beschouwd als een van de grootste designsuccessen van de 20e eeuw.

De Aluminium Chair is een van de grootste designstukken van de 20e eeuw. Charles en Ray Eames bedachten en ontwierpen deze stoel in 1958 voor de privéwoning van een kunstverzamelaar in Columbus, Indiana (Verenigde Staten). Voor de creatie verlieten de twee ontwerpers het principe van de schaalzitting, in plaats daarvan spannen ze een paneel van stof of leer tussen twee zijelementen in aluminium om een strakke maar elastische zitting te creëren. De stoel past zich aan het lichaam van de persoon aan en is zeer comfortabel, zelfs bij afwezigheid van complexe vulling.

De EA 108 stoel die hier wordt geveild is een ICF productie van na 2000. Dit is het draaibare model, met een stabiel 5-spaaks onderstel en armleuningen. De stoel heeft een zwarte leren coating. Structuur in gepolijst aluminium. De fauteuil in zeer goede staat (gebruikt) met lichte gebruikssporen door de leeftijd.
Het is schoongemaakt en ontsmet, het leer is behandeld met voedingsproducten en het aluminium is gepolijst.


Afmetingen fauteuil: hoogte 82 cm - breedte 59 cm - diepte 62 cm.


'Design Radicale' is inclusief verzekerde verzending naar Italië en Europa, verzendkosten zoals afgebeeld.
Voor verzending naar de rest van de wereld zijn de kosten bij benadering. Afhankelijk van de bestemming maken we een offerte wanneer de veiling is afgelopen.

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 5 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen