< terug naar overzicht

Charles Eames - Vitra - Bureaustoel - EA 108

Doe een bod

De aluminium stoel is een van de grootste meubelontwerpen van de 20e eeuw. Het werd oorspronkelijk ontworpen in 1958 door Charles en Ray Eames voor de privéwoning van een kunstverzamelaar in Columbus, Indiana (VS). Bij het bouwen van deze stoel verlieten het paar ontwerpers het concept van het zitframe en kozen in plaats daarvan voor een verlenging van het stoffen of lederen paneel tussen twee aluminium stijlen om een strakke maar elastische stoel te creëren. De stoel past zich aan de vorm van de persoon aan en is uiterst comfortabel, zelfs zonder uitgebreide bekleding.
De Aluminium Group omvat verschillende modellen voor gebruik in particuliere woningen, kantoren en openbare ruimtes. Vitra produceert de aluminium groep stoelen al tientallen jaren met dezelfde superieure kwaliteit. Dankzij deze ervaring kan Vitra 30 jaar garantie bieden op alle modellen stoelen in de aluminiumgroep.

- Roterend mechanisme perfect.

- Armleuningen: in verchroomd gegoten aluminium.

- Basis: vier stralen in verchroomd gegoten aluminium.


Dit exemplaar uit het begin van de jaren negentig is echt een voorbeeld van de kwaliteit van het merk Vitra, in uitstekende staat.

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 1 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen