< terug naar overzicht

Anacleto Spazzapan - Anacleto Spazzapan - Boekenkast

Doe een bod

Deze boekenkast gesigneerd door Anacleto Spazzapan is een designstuk, volledig handgemaakt met wapening.
Het past bij elke instelling. De epoxy poedercoating beschermt het strijkijzer tegen roest; het metaal is behandeld met een zwarte zink grondverf.
Het is een object in minimalistische stijl: hier wordt de ijzeren staaf netjes gebruikt om zijn essentiële structuur te creëren.

Houd er rekening mee dat:
Leveringswijze: afhalen door de koper. De verzendoptie is ook beschikbaar, maar gezien het gewicht en de afmetingen van het object moeten de verzendkosten vooraf met de koper worden overeengekomen.

BELANGRIJK!
Levering met afhaling. De verzendoptie is ook beschikbaar, maar gezien het gewicht en de afmetingen van het object moeten de verzendkosten vooraf met de koper worden overeengekomen.

ANACLETO SPAZZAPAN werd geboren in Luino in 1943. In de afgelopen jaren ontdekte de Italiaanse ontwerper, kunstenaar en ambachtsman een archeologische vindplaats op Java, Indonesië en rapporteerde deze aan de lokale autoriteiten. Om twee werkloze lassers in zijn gebied te helpen, begon de ontwerper meubelstukken te maken, waarbij hij voor een soort persoonlijke uitdaging stond: het bouwen van prototypen van voorwerpen voor dagelijks gebruik met een nogal moeilijk materiaal, de ijzeren staaf.
In deze poging creëerde hij kunstwerken die op het eerste gezicht misschien lichtgewicht en delicaat lijken, maar in plaats daarvan stevig, resistent, extreem functioneel en trendy zijn.
Achter elk van zijn projecten schuilt een concrete en wiskundige benadering. Zijn projecten maken gebruik van wiskundige logica en het wiskundige concept van progressie. De kern van zijn projecten blijft de functionaliteit van het item, vaak verborgen achter een mooie en charmante uitstraling. Dit creatieve proces is gekoppeld aan de concrete en pragmatische dimensie van design en geeft meer relevantie aan wat een product ‘is’ dan aan wat het vertegenwoordigt.

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 5 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen