Blow Up Jan Schoneveld

€ 149

Een prachtige aquarel van Jan Schoneveld, gemaakt in 2009. Het werk is gesigneerd en gedateerd. Ingelijst in een aluminium lijst. De afmetingen zijn 70x100 cm.

Biografie Jan C. Schoneveld:

Zijn beide ouders komen uit Katwijk en zijn na de oorlog naar Twente verhuisd, waar Jan is geboren in 1949 te Almelo. Halverwege de vijftigerjaren is het gezin met 5 kinderen (Jan één na de jongste), door omstandigheden teruggegaan naar het Westen: naar Rotterdam.Sinds zijn vroege jeugd tekent hij dagelijks. In die tijd vooral vrouwen en mode. Na de Academie de Couture gaat hij een jaar werken bij Jacques Estérel in Parijs als jongste ontwerper prêt a porter.

Daarna in Nederland voor verschillende confectiebedrijven. Door de malaise in de confectie gaat hij in de sociale sector werken. 17 jaar geleden is hij van Rotterdam verhuisd naar Capelle aan den IJssel waar hij een kamer heeft ingericht als atelier. In het begin is hij is zich vooral gaan specialiseren in aquarel en bestudeerde hij de anatomie van de mens. Daarnaast werkte hij ook met acryl en olieverf. Hij volgt daarnaast een aantal seizoenen een cursus model- en naaktschilderen bij de SKVR (Stichting Kunstzinnige Vormgeving Rotterdam).
Klacht indienen
Kenmerken
Adverteerder
  • Kunstenmeer
  • Katwijk Zh

Actief sinds 18 jaar

Bekijk alle advertenties