< terug naar overzicht

Grote Zeefdruk Jacob Kanbier 2004

€ 65

Mooie zeefdruk van Jacob Kanbier uit 2004 in felle kleuren. Het is nummer 23 van een oplage van 100. De zeefdruk meet 50x70 cm in totaal, en is gesigneerd en gedateerd.

Biografie van Jacob Kanbier

Jacob Kanbier werd op 15 november 1949 in Leiden geboren. Na de avond Mavo en VWO volgde in 1985 een kort verblijf aan de kunstacademie in Amsterdam. Al in 1987 had hij een solo-expositie in het Stedelijk Museum De Lakenhal te Leiden. Ook treedt hij op in een action-painting show bij Boulevard of Broken Dreams samen met Herman Brood, Jules Deelder en Simon Vinkenoog In 1989 presenteert hij in het Stedelijk Museum te Amsterdam het "Manifest Neosymbolisme" (wat daar dan ook nog steeds ter inzage ligt), waarna hij met een subsidie voor 1 jaar naar Parijs vertrekt en aansluitend 1 jaar in Praag doorbrengt. Bij terugkeer in Nederland volgen verschillende solo -en groepstentoonstellingen en treedt hij op in verschillende radio en TV-programma's o.a. bij ZDF, BBC, BRT, Avro en NCRV en zijn er verschillende publicaties geweest in de landelijke media. Werken van Jacob Kanbier bevinden zich in de collectie van HM Prinses Juliana, ZKH Prins Willem-Alexander, Gebouw van de Eerste Kamer aan het Binnenhof in Den Haag, het Stedelijk Museum de Lakenhal te Leiden, Wim Kok, Hedy d'Ancona, Rob Kamphues, Felix Rottenberg e.v.a.

Zijn werk mag zich steeds meer verheugen in internationale interesse en is in toenemende mate terug te vinden in menig belangrijke kunstcollectie, iets wat duidelijk is te zien in de prijsontwikkeling.
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Vrouwelijkschoon
  • Katwijk Zh

Actief sinds 13 jaar

Bekijk alle advertenties