Litho Theo Bennes uit 1960

Nader overeen te komen

Een verrassend werk van Theo Bennes, een litho uit 1960, gesigneerd en gedateerd. De achterzijde is bedrukt als een pamflet. Best bijzonder. De afmetingen van dit werk zijn circa 40 x 64 cm. Zal verzonden worden in een koker. (6,95 euro) De staat is redelijk goed. Kijk ook eens bij mijn andere advertenties.

Theodorus Derk (Theo) Bennes (Amsterdam, 2 september 1903 - Amsterdam, 1 november 1982) was een Nederlandse schilderen beeldhouwer.


Bennes trok in 1924 naar Parijs, waar hij in de avonduren schilderlessen volgde aan de Académie des Beaux Arts. Overdag werkte hij in het atelier van de beeldhouwers Jean en Joël Martel,waar hij later de leiding over het atelier kreeg. In 1938 ging Bennes terug naar Nederland, waar hij zich een jaar later in Amstelveen vestigde. Aanvankelijk maakte Bennes figuurvoorstellingen, halverwege de jaren vijftig veranderde zijn stijl; mede onder invloed van het zenboeddhisme werd zijn werk abstracter.
In 1948 richtte Bennes het Amsteltoneel op in zijn woonplaats. Hij schreef enkele tragedies en zorgde voor decorontwerpen. Hij was in 1961 oprichter van de kunstenaarsgroepen Oekwa en Europa, beide groepen bestonden uit kunstenaars met spiritualistische denkbeelden die zich distantieerden van de reguliere kunst wegens het 'nihilistische karakter en oppervlakkigheid'.
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Kunstenmeer
  • Katwijk Zh

Actief sinds 18 jaar

Bekijk alle advertenties