< terug naar overzicht

Matteo Grassi Coco - Walter Knoll saddle chair- design leer

€ 1.900

Coco Chair (designer Mario Bellini) van Matteo Grassi 8 stuks (mag ook per 6). Wordt sinds 2013 door Knoll geproduceerd. Actuele nieuwprijs van deze set is 9.000 euro.
Een echte design klassieker! In bijzonder goede vintage staat. 

De Walter Knoll Saddle Stoel is een ontwerp van EOOS. In eerste instantie werd de stoel niet door Walter Knoll gefabriceerd, maar door de Italiaanse fabrikant Matteo Grassie onder de naam Coco Stoel. Maar sinds 2013 wordt de Saddle Stoel door Walter Knoll gemaakt. Dankzij de luxueuze uitstraling en bijzondere vormgeving past deze stoel perfect in de collectie van het Duitse merk. De stoel is het toonbeeld van uitmuntend vakmanschap. Zo zijn de naden nog duidelijk zichtbaar, waardoor de stoel heel karakteristiek is. Ten opzichte van het originele ontwerp heeft Walter Knoll de stoel enkele centimeter groter gemaakt en het zitcomfort verbetert. Zo zijn er over de zitting ‘banden’ gespannen, die meeveren en ervoor zorgen dat de stoel nog lekkerder zit.

Hoewel zitcomfort heel belangrijk is, valt de stoel toch vooral op door de volledig lederen afwerking. De naam van de stoel verwijst naar het soort leer dat gebruikt wordt: zadelleer. Dit wordt beschouwd als een van de beste leersoorten die er bestaan, omdat het leer een robuuste structuur heeft, heel stevig is en tegelijkertijd erg zacht aanvoelt. De natuurlijke kleur van het leer is bovendien prachtig om te zien en wordt niet aangetast door het licht. Wel zal de uitstraling van het leer gedurende het gebruik veranderen, maar dit komt de uitstraling van de Saddle Stoel alleen maar ten goede. De stoel is verkrijgbaar met of zonder armleuningen, heeft een zithoogte van 46.5 centimeter en is 80 centimeter hoog. De uitvoering zonder armleuningen is 50 centimeter breed en 55 centimeter diep. De Saddle Stoel met armleuningen heeft een breedte van 59 centimeter en een diepte van 57 centimeter.

De Saddle Stoel is een stijlvol product van Walter Knoll en is kenmerkend voor de collectie van het Duitse merk. Het merk werd in 1865 opgericht en hield zich in eerste instantie bezig met het verkopen van leren producten. Pas later ging Walter Knoll over op de productie van lederen meubels, waar het tot op de dag van vandaag nog bijzonder succesvol in is. De collectie is ontworpen door verschillende designers, waaronder het ontwerp trio EOOS. Deze drie designers staan erom bekend schitterende ontwerpen te maken die opvallen door hun ogenschijnlijke eenvoud en functionaliteit. Maar achter hun simpele ontwerpen gaat altijd een ingenieus concept schuil dat bijdraagt aan een bijzondere ervaring!
Klacht indienen
Kenmerken
Adverteerder
  • Thijs

Actief sinds 13 dagen