< terug naar overzicht

Charles & Ray Eames - Vitra - Fauteuil, Ottoman (2) - Eames Lounge Chair and Ottoman 670 & 671

Doe een bod

Prachtige Eames Lounge Chair uit 1988, geproduceerd door Vitra, in Rio-Rosewood schelpen en donkerbruin leer.

Deze Eames Lounge Chair en poef is uniek, niet alleen omdat het een van de laatst geproduceerde Rio Rosewood versies is (de houtsoort waar de stoel omheen is ontworpen) maar ook door de vrij uitgesproken "vlam" van het hout op deze stoel. De prachtige vlam van het Rio Rosewood laat zich herhaaldelijk wonderbaarlijk zien in bookmatch fineerpatroon.

Dit is dus de uitvoering van de stoel, in deze houtsoort met deze uitstraling (vlam of houtnerf) die je wilt. Maar deze versie is sinds 1992 niet meer te koop. (De alternatieve producties van tegenwoordig (noot-, kersen-, essen- of alternatief palissander) komen niet in de buurt van het hier gebruikte Rio-Rosewood) Dit is dus een unieke kans om een zeer unieke Eames Lounge Chair.

Deze stoel staat volledig in zijn originele configuratie. Het zeer donkerbruine leer is origineel (het zachtste handschoenleer gekozen door Vitra) en in zeer goede staat; het heeft geen scheuren of beschadigingen. Donkerbruin leer komt bijna nooit voor op deze stoelen en is daarom zeldzaam. De warme kleur van het donkerbruine leer past prachtig bij de warme tinten in het hout.

Het Rio-Rosewood hout van deze set is volledig vrij van (zonlicht) UV-schade; het is nog steeds een mooie mix van donkerdere rood-bruin-gouden tinten. De schalen zijn structureel gezond, vrij van scheuren of breuken.

Door overexploitatie van het tropisch regenwoud in Braziliƫ zou Rio-Rosewood vanaf 1992 niet meer gebruikt worden voor de Eames lounge chair. Het was echter oorspronkelijk - en gedurende bijna 40 jaar de enige keuze - van Charles en Ray Eames, omdat het een van de meest luxueuze, zo niet de meest luxueuze houtsoorten was die er waren.

Dankzij de houtsoort Rio Rosewood, in combinatie met de mooie en unieke kleur van de bekleding en de goede algehele staat is deze set op dit moment een echt collectors item, maar zal ook typisch in waarde stijgen, zoals zeldzame Eames stoelen in goede staat en originele staat. om dat te doen.

VOORWAARDE

Al met al is de staat van een stoel die mensen graag gebruiken, vanwege het hoge zitcomfort, van deze leeftijd (meer dan 30 jaar oud) zeer goed. De stoel ziet er zeer netjes uit en zit zeer comfortabel.

Er is een kleine cosmetische beschadiging aan de (linker) achterkant van de bovenschaal, de rugleuning en aan de onderzijde van de zitschaal. Zie de foto's. De schade is niet diep, het is een beschadiging in de lak en kan desgewenst eenvoudig door een meubelmaker worden verwijderd.

De poef heeft ook een paar kleine beschadigingen in de lak, langs de lijnen van de zijkanten. Deze beschadigingen zijn ook niet diep en kunnen eenvoudig door een professional worden verwijderd.

De voet van de stoel en de poef hebben een zwarte laklaag van wat slijtage van de lak, op twee van de stoelpoten, voeten en twee van de poefpoten. Zie de laatste foto's.

Afmetingen 84 x 85 x 84 cm
Zithoogte 38 cm
Zitbreedte 54 cm
Zitdiepte 56,6 cm

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 5 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen