Vitra PACC Bureaustoel

Nader overeen te komen

Vitra PACC Bureaustoel

De Vitra PACC Bureaustoel is een ontwerp van Charles & Ray Eames . De stoel is ontworpen naar het idee van een iconische stoel en behoort tot de wereldberoemde Eames Plastic Chair-collectie. De bureaustoel heeft een zitschaal van gekleurd polypropyleen waarbij u de keuze heeft uit diverse kleurmogelijkheden. Het draaibare onderstel daarentegen wordt vervaardigd uit gepolijst spuitgietaluminium in diepzwart. Het onderstel wordt standaard uitgerust met zachte wielen, geschikt voor harde vloeren. Op aanvraag is het ook mogelijk om de stoel te voorzien van harde wielen, geschikt voor tapijt.

PACC is in hoogte te verstellen met een minimale hoogte van 75.5 centimeter - met zithoogte van 35.5 centimeter - en een maximale hoogte van 89 centimeter - met bijbehorende zithoogte van 45 centimeter. De stoel is 62.5 centimeter breed en 60 centimeter diep. De diameter van het onderstel bedraagt 74 centimeter.

De PACC Bureaustoel maakt deel uit van de zeer uitgebreide collectie van Vitra en is bedacht door het echtpaar Charles & Ray Eames. De Amerikaanse designers Charles Eames, geboren in 1907, en Ray Kaiser-Eames, geboren in 1912, zijn in het jaar 1930 gezamenlijk een architectenbureau begonnen. Samen werkten zij op het gebied van moderne architectuur en meubilair, industriële en grafische vormgeving, beeldende kunst en film. Niet alleen wat betreft werk bleek dit duo een goede combinatie. In 1941 stapten zij met elkaar in het huwelijksbootje. De waardering voor het werk van dit duo blijkt onder andere uit het feit dat het grote MoMa in 1973 een tentoonstelling organiseerde, speciaal voor het werk van het echtpaar Eames onder de naam 'Furniture by Charles Eames'. In de vele jaren die zijn verstreken heeft het echtpaar bovendien met vele designlabels samengewerkt, onder andere met designlabel Vitra.

Vitra PACC Bureaustoel
? Verschillende uitvoeringsmogelijkheden
? Tevens verkrijgbaar inclusief zitkussen óf met volledige bekleding
?

http://www.misterdesign.nl
Klacht indienen
Kenmerken
Adverteerder 1
  • MisterDesign
  • Den Bosch

Actief sinds 16 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen